Bordeaux

Omgeving

Chateau Julie is gelegen aan de noordkant van de Bordeauxstreek. Hierdoor is het zeer goed gelegen tussen de grootste wijngebieden van de wereld. Net ten oosten van Julie ligt het chique Pomerol, met daar aan vast Saint-Emilion, terwijl na een kort ritje naar het westen in Blaye al de pont genomen kan worden naar de Medoc, Margeaux, Haut-Medoc en andere grote gebieden op de westoever van de Gironde.

Maar ook voor de niet-wijnliefhebber is er veel te zien in de directe omgeving. Natuurlijk is er de prachtige stad Bordeaux. Deze stad heeft door de strategische ligging aan de rivieren in het verleden een enorme rijkdom vergaard. Ook de handel met Engeland heeft de stad geen windeieren gelegd in het verleden. Al deze rijkdom is, samen met Moorse en Arabische invloeden, terug te vinden in de grootse architectuur in de stad. Verder zijn er musea en een zeer gezellig en chique winkelgebied. Door de Tramway, die een aantal jaar geleden is aangelegd, is de stad ook heel makkelijk te bezoeken.

BlayeOok de vele middeleeuwse dorpen en steden in de omgeving nodigen erg uit tot gewoon rondrijden. Achter iedere bocht kan weer een nieuwe verrassing liggen. Zo is er ook de oude stad Sainte met haar muzikale festivals en Saint-Emilion dat met meerdere kloosters en kerken voor cultuurliefhebbers bezoek waard is. 

In de directe omgeving van het Chateau zijn zeven grote, mooie golfbanen te vinden. Voor de echte liefhebber is dit een must. Wilt u golf spelen, boek dan in Chateau Julie en laat ons voor u regelen dat u terecht kunt op een van deze schitterende banen.

 Daarnaast is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het duingebied langs de kust. Dit is het hoogste duingebied van Europa, met veel natuurgebieden en uitgestrekte bossen langs grote meren. Hier ligt ook Arcachon, met grote oesterkwekerijen. Lekker oesters eten met een heerlijke Sancerre erbij!

 Kortom, er is voor elk wat wils. Twijfel niet en besteed ook eens een week aan deze rijke streek van Frankrijk. Wij geven u graag advies en kunnen, als u dat wenst, ook complete bezoekjes aan de omgeving voor u organiseren. Kijk hiervoor ook op de pagina arrangementen.

 Bordeaux - Grosse Cloche